Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: molim informaciju - psi na lancu
Ari


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:
molim informaciju - psi na lancu


Ovo je post za volontere Noine arke. Jedna od mojih clanica me pitala kako to da na nekim fotkama pasa koji su za udomljenje u Noinoj arci se vidi da su psi na lancu. Zabrinuta je zbog toga jer se protivi drzanju pasa na lancu, pa vas molim da mi odgovorite (kako bih ja njoj mogla proslijediti odgovor) da li se kod vas u udruzi ti psi drze na lancu, ili se drze na lancu kod vasih udomitelja i sto opcenito mislite o drzanju pasa na lancu. Hvala unaprijed na odgovoru.


Edit: nadopunjen naziv topika-- Edited by Ana at 14:45, 2007-03-12

__________________


Moderator

Status: Offline
Posts: 649
Date:
RE: molim informaciju


ne znam kako je u Klari,no na veterini nitko nije na lancu..ovo sto se vidi na slikama su lajne jer ih moramo negdje zavezat da ih mozemo slikat!inace udruga ne daje pse na lanac,jedino sto dolazi u obzir (npr.ako je pas malo agresivniji,ili ako pak preskace stalno ograde) onda u tim jako rijetkim slucajevima smije na lanac kad nikog nema doma ali MORA imati sajlu tako da se ne krece samo na rasponu duzine svoga lanca,vec da ima slobodu kretanja,ali da ne moze preskociti ogradu!
eto u biti-nedamo pse na lanac!!

__________________
All of my memories keep you near, your silent whispers, silent tears. Together in all these memories I see your smile. All the memories I hold dear.


Senior Member

Status: Offline
Posts: 206
Date:

Noina arka ne drži pse na lancu, niti ih udomljava na lanac. Izričito u ugovoru koji potpisuje udomitelj piše da zabranjujemo držanje pasa na lancu. Ukoliko dođe kontrola i zatekne psa na lancu oduzima ga.

E sad a zašto onda na webu ima pasa koji su na lancu.
Ako pročitate pod djelatnosti udruge pronaći ćete i stavku da Noina arka pomaže i građanima koji brinu o većem broju životinja tako da im mjesečno da određenu količinu hrane (koliko može), svake godine cijepi, sve ih čipirala, ženke sterilizirala, volonteri dođu poslikati životinje i objavljuju ih na udomljenje. Pa tako upravo među ostalim humanim lokacijama postoje 2 lokacije (mogu i javno reći Čret i Dupci), gdje gospođe nemaju ograđena dvorišta i psi koje su one pronašle drže na lancu.

Prvi problem je da Noina arka nema toliko prostora. Noina arka za smještaj ima samo 18 boxova u Klari (gdje su nam po 2 psa smještena, a boxovima sa ispustima i više štenaca iz različitih legla) i veterinu (gdje smiju boraviti samo operirani i bolesni psi i mačke), a ostale čuvaju članice koje imaju dobru volju čuvati životinje, jer to sve čine bez ikakve novčane naknade, te plačeni hotelski smještaj koji izbjegavamo jer za to financija nemamo. Radije bi platili nekoj životinji operaciju i hranu nego hotelsko čuvanje i niti nam takav trošak grad ne priznaje pa ga ni ne financira, tako da to obično spadne na trošak od donacije građana, a ako od toga nemamo dovoljno, onda vrlo često na naše privatne novce.

Drugo, obično imamo problema sa udomljavanjem pasa koje su kod takvih žena.
Traže pomoć, pa kad im nađemo udomitelja onda naprave scenu da psa ne žele dati. Onda bi im najradije prestali pomagati, al time ne činimo štetu nerazumnoj ženi, nego upravo psima. Npr.

ČUPKOje pas koji je godinama boravio na lancu u Dupcima i nije ga htjela nikome udomiti, pa se prošli tjedan desilo da kad joj je drugi pas (MEDO) bio pušten urotili su se on i susjedov rotić i izgrizli su Čupku testise. Kako je zbog toga Čupko završio na kirurgiji i time smo ga makli iz Dupaca. Odlučili smo ga nikako ne vraćati nazad ženi nego udomljavati od nas. Čupko je jako umiljati i vrlo dobročudan pas, tako da traži dom i ako znate nekoga tko bi ga udomio javite nam. Nemamo kako s njim i kako se već oporavio od operacije, a u Klari nema mjesta morat ćemo ga dati na hotelsko čuvanje jer druga opcija nam ga je vratiti nazad na lanac i opet imati problema sa njegovim udomljavanjem i gđom koja ga ne želi dati, već sramotno držati na lancu i deklarirati se kao zaštitnik životinja i skupljati dalje i druge sa ceste

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 206
Date:

Dakle, slijedeći psi su kritični jer žive na lancu kod nerazumnih gospođa. Tu su nam potrebni volonteri koji bi samo ciljano te pse oglašavali na udomljenje i ako imaju auto bilo bi poželjno te pse voditi na snimanje za emisiju "Kućni ljubimci" i druge emisije kad nam netko sa Tv-a poželi pomoći. Kod tih žena nemamo baš ni volontera jer žive predaleko, pa je potreban netko tko ima auto ili baš živi u tim područjima grada.

DUPCI:

ČUPKO od maloprije kojeg nećemo vratiti nazad na lanac.


JAN


SIBA


MEDO


ŠARKO


BONO


LINO
ČRET:

SALI


REBEKA


RATKO


CURICA


SREĆKICA


DON


LUNJO


TESSA


BERTA


TARA


A ova žena ima i cca 40 mačaka u kući koje se isto jako teško udomljavaju jer ih gđa ne vodi na snimanje, a mi nemamo volontera koji odlazi na Čret da bi ih poslikao sve i redovno oglašavao. Stalno tražimo volontere, ali odustaju što zbog udaljenosti pristupa, a drugo zbog komunikacije sa gospođom. I tako samo životinje stradavaju.

DONA


je slikana na lancu tek kad je došla, nije ju još nitko slikao sada kad je slobodna. Bila je na lancu samo prvih cca 7 dana jer je preskakala ogradu i bježala van, ali s njom se radilo i naviknula se sada gdje boravi i više ne bježi, tako da je sada sa još 9 pasa slobodna po dvorištu, spava u grijanom podrumu na krevetiću. Smještena je u Velokoj Gorici. Dobra je cura i kao i svi ostali traži novi dom.


Ako bilo tko ima ne samo prijedlog, nego je voljan nešto i konkretno poduzeti neka se javi. Bili bi vam jako zahvalni jer ovim psima ovo nije nikakav život

-- Edited by Ulla at 14:22, 2006-02-11

__________________


Moderator

Status: Offline
Posts: 409
Date:

niti psi u Klari nisu na lancu nego u velikim boksovima, a na lajnicu ih stavimo većinom za potrebe slikanja ako su nemirni i ako stalno trče (što i nije čudo kad ih pustimo iz boksa).
Mislim da su svi u Udruzi apsolutno protiv spajanja psa i lanca, a pritom mislim na lanac kao lanac zavezan za šupu ili kućicu

__________________


Moderator

Status: Offline
Posts: 649
Date:

slazem se s irenom!mislim da nema volontera u arci koji misli da je pas na lancu OK

__________________
All of my memories keep you near, your silent whispers, silent tears. Together in all these memories I see your smile. All the memories I hold dear.


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 38
Date:

Mislim da treba razlikovat lajnu od lanca

__________________


Moderator

Status: Offline
Posts: 409
Date:

pa svakako, to nisu iste stvari, lajna je kao povodac u šetnji, a lanac je željezni lanac na kojemu je pas zavezan 24h na dan

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 38
Date:

al vidi se da su peseki van kaveza, pa su na lajnama (ne na lancima) na to sam htjela skrenuti pažnju. neki ne gledaju dobro, pa pitaju

__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:


Ulla wrote:Dakle, slijedeći psi su kritični jer žive na lancu kod nerazumnih gospođa. Tu su nam potrebni volonteri koji bi samo ciljano te pse oglašavali na udomljenje i ako imaju auto bilo bi poželjno te pse voditi na snimanje za emisiju "Kućni ljubimci" i druge emisije kad nam netko sa Tv-a poželi pomoći. Kod tih žena nemamo baš ni volontera jer žive predaleko, pa je potreban netko tko ima auto ili baš živi u tim područjima grada.
...
A ova žena ima i cca 40 mačaka u kući koje se isto jako teško udomljavaju jer ih gđa ne vodi na snimanje, a mi nemamo volontera koji odlazi na Čret da bi ih poslikao sve i redovno oglašavao. Stalno tražimo volontere, ali odustaju što zbog udaljenosti pristupa, a drugo zbog komunikacije sa gospođom. I tako samo životinje stradavaju.
...
Ako bilo tko ima ne samo prijedlog, nego je voljan nešto i konkretno poduzeti neka se javi. Bili bi vam jako zahvalni jer ovim psima ovo nije nikakav životeto da se osvrnem kao redoviti volonter ali ne noine arke nego "nerazumne" gospođe koja znali vi svi ostali to ili ne sama brine o 23 psa u neograđenom prostoru u sklopu posla od kojeg cijela njezina obitelj živi (radi se o jahanju pa bi svi vi ljubitelji životinja mogli pretpostaviti da bas ne bi bilo zgodno pustiti svih 23 psa da trce i nateravaju konje koji nose djecu na leđima. Ti psi se uredno pustaju u grupama da se rastrčavaju slobodno (sto ce vam potvrditi i radnici rasadnika Zrinjevac koji stalno spočitavaju "nerazumnoj" gospođi da su joj pesi stalno slobodni i laju na njih. Nitko iz noin arke nije bio mjesecim ih obići a sad da kažem i ono zbog čega sam se najviše prijavila na forum: NOINA ARKA UREDNO DRŽI SLIKE TIH PASA I UBIE NOVAC OD GRADA ZA NJIHOVO CIJEPLJENJE A NIJEDAN OD TIH PASA JOOOOOŠ NIJE CIJEPLJEN PROTIV BJESNOĆE. Pa zato ajde svi vi veliki ljubitelji životinja dajte, udomite te pse i platite cijepljenje, jer ova "nerazumna " gospođa ih sama hrani i brine o njihovu zdravlju, a svi vi za tipkovnicama kritičari uzmite kojeg od tih pasa pod svoje, vi ih vozite na liječenja i sterilizacije koje je by the way "nerazumna" gospođa iz svog đepa većim dijelom platila(kao npr. Rebekina sterilizacija, nakon neznam koliko poziva upomoć gospođi Heleni itd.), pa da spasimo te prekrasne i dobre životinje.Ako imate stvarno kakvo riješenje dajte...nemojmo da udruga samo na internetu živi.dajte malo tih novaca što stiže stvarno potrošite na životinje.Sramotno je da prozivate i nazivate nerazumnima one ljude koji vam pomažu kad ih trebate, a ka oni vs trebaju okrećete im leđa i nazivate pogrdnim imenima, hvalaEdit: obrisane slike iz citiranog dijela (nepotrebno i opterecujuce za forum)-- Edited by Ana at 22:07, 2007-03-29

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 291
Date:

Baš mi je drago maba da si se oglasila tako agresivno i da ti mogu odgovoriti da si totalno u zabludi što se tiče gospođe Mirne Novković i njezine profitabilne "Almine potkovice". Lijepo od tebe da volontiraš kod nje, pomoć je toj obitelji itekako potrebna baš zbog velikog broja pasa koje imaju na svom hipodromu.


Ne znam dali znaš da je dobar dio pasa njihovo vlasništvo, koji su se između sebe parili pa su nastali novi peseki i tako danas gotovo cijela pseća familija živi na tom prostoru. Nadalje moraš znati da "Noina arka" nije sa svijećom tražila obitelj Novković nego su oni zatražili pomoć od "Noine arke". I tako je naša Udruga do prije godinu dana  pomagala životinjama koliko je mogla a unazad godinu dana naša suradnja je prekinuta zbog nedoličnog ponašanja gđe Mirne, jedne izuzetno netaktične osobe, vječito spremne na konfrontaciju, svađu, prijetnje i slično, što nama u našem svakodnevnom radu zasigurno ne treba. U Zagrebu ima 10-ak društava za zaštitu životinja, gospođa se slobodno može priključiti bilo kojem društvu koje je bolje od našega i koje će joj pomagati. Sretno joj bilo.


Tebi maba na znanje "Noina arka" je obitelji Novković cijepila i mikročipirala  2002, 2003, 2004 i 2005 godine pse imenima BEBA,BERTA,DON,JURICA,LUNJO,POPI,RATKO,TARA,TESA - 2003, 2004 i 2005 godine pse imenima CURICA,SREĆKICA,AJA - 2005 godine pse imenima BIBA,NERO,REX,REBEKA,SALI,SARA. Sve ženke su sterilizirane, hrpetina mačaka liječena na trošak naše Udruge, mladi psi cijepljeni protiv zaraznih bolesti i još puno puno toga.


O nesuglasicama nije ovdje mjesto da pišem, ali ako te zanima dođi u INFO CENTAR, stavimo karte na stol i znaj da ćeš izgubiti ovu prljavu igru.


Jedina točna kritika sa tvoje strane je da slike pasa iz "Almine potkovice" držimo na našem webu(u dobroj namjeri nebili  se neki od njih svidio kakvom potencijalnom udomitelju). U pravu si, ispričavam se zbog toga - odmah ćemo ih sve skinuti.  Drugo, "Noina arka" ne ubire novac od Grada za cijepljenje tih pasa, jer Grad plaća Udruzi a Udruga  veterinarima( to ja zovem prelijevanje iz šupljeg u prazno), samo cijepljenje onih pasa koji se cijepe prvi puta, a oni psi koji godinama stoje  "na lageru" jer su neudomljivi (stari, invalidni)to cijepljenje Udruga mora platiti iz sredstava koje sama priskrbi. Nadalje, Grad financira Udruge i u sterilizacijama ali sve je to ograničeno sa mjesečnim financijskim limitom. Zato ne pričaj ono što ne znaš, medalja uvijek ima dvije strane.


A točka na i je bila što u protekloj godini niti jednu jedinu životinju gđa Mirna nije htjela prihvatiti za koju sam ju ja zamolila kad mi je gorilo, ali kad joj neki građanim dofura psa i plati, za takovog ima mjesta. Naravno to je njezino pravo, na svom posjedu ona je gazda, ali takova osoba ne može biti u mom čoporu. Amen !__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

draga znamo dobro tko...pre dobro nažalost poznam situaciju da bi me išta što napišeš moglo razuvijeriti da sam u krivu...već godinama pratim sve i znam kada i zasto je sve krenulo naopako između arke i gđe Mirne...gore su samo dva psa u rodu a slike pasa koje držite na internetu stare su barem 5 godina...vjerovali ili ne (da dođete koji puta gore umjesto da se svadite s Mirnom preko telefona) gore je još 21 pas koji nisu u rodu a na njihovim knjižicama piše arka...uredno ste nakon svega sto ste rekli u 2. mjesecu 2006. nazvali u 3. mjesecu bez imalo kompleksa Mirnu i tražili popis životinja koje su kod nje na brizi (radi se o cca 55 životinja) kako bi ih prezentirali gradu u natječaju za lovu...di je ta lova otišla i na koga je potrošena ako mi i napišete neku glupavu laž ja je neću više pročitati jer mi se ne da čitati laži i prazne priče o stvarima koje gledam vlastitim očima svakodnevno...ovo pišem samo da ne mislite kako ste me u nešto uvjerili(previše vas se negativno spominje čak i u medijima pa i veterinarskim krugovima)...A inače svako koga stvarno zanima istina ne treba ići do vašeg info centra dovoljno je da dođe do štale i vidi vlastitim očima kako te životinje žive i koju brigu imaju..e da, još nešto...pošto vi niste u stanju pronaći volontere eto za vašu informaciju uz mene ih je još 4 koji nemaju nikakvih problema s komunikacijom sa Mirnom...a zašto VI s njom nemate dobru komunikaciju, pa imate pravo da svaka priča ima dvije strane...jeste ikad pomislili pogledati drugu stranu????Mirna i ja imamo apsolutno čistu savijest a za vašu hmm, ne znam malo bih se zabrinula...Šteta da vas nemogućnost komuniciranja s ljudima onemogućava da pomažete životinjama...možda je vrijeme da posao prepustite nekome s boljim komunikacijskim sposobnostima..eto to je sve što sam vam imala za reći, a neznam što ste agresivnoga vidjeli u mojim komentarima...ja samo pišem istinu jer sam na licu mjesta događaja...svaki pas koji je doveden nije financiran ni od koga do Mirne i njezine obitelji a inače za vašu informaciju HIPODROM se nalazi preko Save, a ta profitabilna štala kako ste je pogrdno nazvali hrani osim obitelji još i 55 životinja, pa bi se očekivalo od nekoga tko vodi udrugu za zaštitu ŽIVOTINJA da bude malo pristojniji...Pozdrav i sretno

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard