Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Promijenimo Svijet? Da - Danas, A Ne Malo Sutra


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:
Promijenimo Svijet? Da - Danas, A Ne Malo Sutra


Pozdrav svima, javljam se s jednim prijedlogom - pozivom...

Promijenimo svijet! U koliko raznovrsnih oblika i koliko dugo vremena to već slušamo?

Ono što mnogi od nas ne znaju, to je da evolucija ne znači samo razvoj iz nižeg u više kroz naredne generacije, tj. samo proces poboljšanja vrste; evolucija je promjena, a promjene mogu biti i one na lošije, na primjer gubitak nekih funkcionalnosti što može na primjer rezultirati i izumiranjem "evoluirane" vrste.

Ono zbog čega je nekad trebalo mijenjati svijet, danas u 2010 godini je stiglo do krajnjih granica, čime je isplivalo na površinu da evoluirana vrsta kroz proces evolucije probleme nije rješavala, nego ih je izbjegavajući ih izmišljanjem novih imena za njih - dugo dugo vremena samo nagomilavala.

Sada, na vrhuncu očaja, postalo je kristalno jasno da naši problemi nikada kroz povijest nisu bili problemi sami po sebi - već naše reakcije na te probleme. Svijet bi prevrnuli naopako u naletima bijesa da nam neko ukrade dvadesetak kuna ili eura; kroz zadnjih par godina svjetske ekonomske krize, nestali su kvadrilioni - ne trilioni dolara, i nikom ništa - svi sretni i zadovoljni, a nema mjesta na internetu na kojem ne kukamo što gubimo radna mjesta, sve poskupljuje, a plaće nam padaju - ne može se čovjek dovoljno načuditi ovoj misteriji evolucije...

Čovjek koji na svu sreću još uvijek nije evoluirao do opće prihvaćenog standarda, ne može doći ni do jednog drugog zaključka nego do onog da naši problemi nisu svjetska financijska elita, prefrigani odvjetnici, pokvareni političari, prodani sindikalisti i sva ostala krema modernog svijeta visoko razvijene civilizacije - sami smo sebi naš najveći problem!

Međutim, čovjek je društveno biće i u njega je usađen prirodni nagon za suradnjom; ono što je u čovjeku najbolje još uvijek stoji na istim temeljima, suradnja za zajedničku korist - i upravo je to kroz cijelu povijest, kako nekad tako i danas, bilo ono prvo što je svaka vladajuća elita nastojala ukrasti svakoj društvenoj zajednici kako bi sebi osigurala opstanak i prosperitet - "podijeli pa vladaj".

Kooperativni model životne igre je najprimjenljiviji na gospodarstvo jer je suradnja sama po sebi priroda postojanja ekonomije. Dobrodošli - svi!

Promijenimo Svijet: Sjeme Budućnosti - Zajedno Danas Promijenimo Sutra

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard